Paardrijdlessen vanuit gevoel

Ik probeer altijd om een zo vriendelijk mogelijke manier paardrijles te geven zodat de ruiter na de les tevreden van hun paard af stapt en het paard tevreden naar stal gaat.

Er ontstaat vaak onbegrip tussen paard en ruiter doordat je vastgeroest zit in een bepaald patroon en loopt steeds weer tegen de zelfde problemen aan. Tijd voor een andere aanpak!

Dat betekend niet dat dat een les niet pittig kan zijn voor jou en je paard. Je leert om “bewust” paard te rijden op een vriendelijke manier. Met bewust bedoel ik bewust zijn van je eigen lichaam. Ontspannen rijden zonder dat jou paard last heeft van jou (onbewust) gespannen lichaam. Ademtechnieken zijn hier zeker wel van toepassing, hoe rustiger je ademt hoe meer ontspannen je kunt rijden. Bewust zijn van je omgeving, wat je ziet, ruikt en voelt maakt het allemaal een stuk prettiger om een te worden met je paard als je aan het rijden bent.

Of je nu gevorderd bent of een beginnende ruiter, we maken een plan van aanpak en beginnen met paardrijden met gevoel. Het kan ook zo zijn dat er een keer een grondwerk les nodig is, misschien wel een les in vrijheid dressuur of een zit/balans les. Dit maakt de band tussen jou en je paard nog beter!

Ik kom bij jou thuis/pensionstal/manege om les te geven.

Ik ben in het bezit van mijn Instructeurs papieren.

Hopelijk tot snel!

*De tarieven voor de lessen kun je vinden in het menu onder tarieven.

Chinouk in een zit/balans les.